Dag 1 Wenen

We starten onze reis aan het tankstation van Wetteren, op een onmenselijk vroeg uur. Vandaar uit vertrekken we samen in één auto richting Brussels Airport Zaventem. Hier en daar toch wat stress: ik had nog nooit eerder gevlogen, maar na een korte en rustige vlucht van 1u30 komen we toe in Wenen. 

 

De CAT-trein brengt ons non-stop tot in centrum Wenen. We bergen eerst onze bagage in de lockers en vertrekken dan naar onze eerste bestemming: Wotruba Church. Deze rooms katholieke kerk in Brutalistische stijl werd ontworpen door architect Fritz Wotruba, en heeft een zeer sculptureel karakter. Noch de buitenkant als de binnenkant doen eigenlijk denken aan een kerk. In de kerk staat een inzamelpunt voor de renovatie ervan, die ook nodig blijkt. Het beton heeft doorheen de jaren toch al wat afgezien, en dat laat zijn sporen na

In de namiddag stond het Otto Wagner Paviljoen in Hietzing op de planning. Deze is pas open om 14u, en wij zijn wat te vroeg, dus dat geeft ons perfect de tijd om nog een ijsje te eten op een terrasje. Daarna laat een (volgens ons) dronken conciërge ons binnen in het paviljoen. Otto Wagner blijkt de grondlegger te zijn voor het ontwerp van de U-bahn in Wenen. Het paviljoen dat wij bezoeken werd specifiek ontworpen voor de toen regerende monarch: Keizer Franz Joseph. Het lijkt ons niet dat hij erg veel de trein nam, maar hij bleek er toch wel zijn geweest.

We halen onze bagage terug op en begeven ons richting ons appartement. Een super ruim en licht appartement, in een mooie buurt. Een hele geruststelling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *