Dag 3 Wenen

Gezien de feestdagen (pasen en paasmaandag) is dit de eerste echte weekdag, en dus wordt het nu hoog tijd om boodschappen te doen voor de week. Dit is dan ook ons eerste werk van de dag!

 

Daarna nemen we de U-bahn richting Spittelau, een thermische afvalverbrandigsfabriek die mee zorgt voor de energie in de stad Wenen. De fabriek werd door architect Friedensreich Hundertwasser in een nieuw jasje gestoken!

Naast de fabriek ligt de Wien Energie-Erlebniswelt waar je op proefondervindelijke manier kan kennismaken met alles dat met energie te maken heeft. Plezier voor jong en oud! We halen alle energie uit ons lijf op de disco-dansvloer, koersen tegen elkaar, smijten fotonen naar zonnepanelen en kunnen zelf met onze eigen ogen ondervinden hoe warm we het ervan krijgen.


In de namiddag staat het MuseumQuartier op het programma. Het architectuurcentrum geeft ons zicht op het architecturale verleden van Wenen. We zijn stiekem toch wel onder de indruk van de kennis die we de voorbije 1.5 jaar al hebben opgedaan. Zeer veel van de gebouwen die hier uitgelegd staan, kennen we! Daarna gaan we verder naar het MoMak. Helaas is moderne kunst niet zo ons ding, en de tentoonstellingen die hier nu opgesteld staan zijn niet helemaal ons ding. Jammer!
We keren terug huiswaarts via Flak Tower, één van de drie torens die door Hitler werd gebouwd om de hoofdstad te beschermen tegen luchtaanvallen. De toren werd voorzien van radars die vliegtuigen moesten waarnemen, en luchtafweerkanonnen op het dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *