Dag 7 Wenen

Onze laatste dag! Wat heeft dit ontzettend snel gegaan! Meestal heb je met een dag of 3 wel genoeg voor een citytrip, maar we zijn hier nu reeds 7 dagen en nog steeds hebben we het gevoel dat we nog lang niet alles hebben ontdekt dat Wenen te bieden heeft.

Na het inpakken vertrekken we terug richting het centraal station in Wenen waar we opnieuw onze bagage kwijt kunnen in de lockers. We hebben immers nog een volle dag ingepland vandaag! De voormiddag staat in het teken van de Secession. Het gebouw werd ontworpen door Joseph Maria Olbrich en is de fysieke verwezenlijking van de Wiener Secession. Een architecturale afscheidingsbeweging die zich net zoals de Jugendstil en de Art Nouveau waagde aan een nieuwe totaalstijl. We bezoeken het museum en komen a.d.h.v. de audioguide alles te weten over het gebouw zelf en de Beethoven fries door Gustave Klimt.


Een beetje verder in de straat staat het majolikahaus, een gebouw ontworpen door architect Otto Wagner. De gevel is zeer spectaculair, dus zelfs al kunnen we het gebouw niet in is het zeker de moeite om eens even te gaan bekijken.


De (na)middag staat in het teken van Friedensreich Hundertwasser. We picknicken eerst aan de fontein in hundertwasser village, waarna we daarna verder wandelen tot aan zijn museum. Hier zijn een veelvuldig aantal van zijn schilderwerken tentoongesteld voor het publiek. We ondervinden ook zelf ontwerpstijl van zijn gebouwen, als een soort organische architectuur waarbij er niets recht is. Hoeken zijn afgerond en vloeren lijken te dansen. De vlakken van zijn gebouwen zijn net zoals zijn schilderdoeken verfraaid met kleuren en tekeningen. Het extravagante en expressieve karakter van zijn gebouwen en schilderen doet je u afvragen hoe hij zelf wel niet moest geweest zijn…
We hebben nog wat tijd over, en besluiten nog even tot rust te komen in het park van schloss Belvedère… We praten nog even na over de verschillende indrukken van de reis, maar uiteindelijk is het tijd om terug te vertrekken. We sluiten de dag af om middernacht, na een zeer turbulente vlucht, op de luchthaven van Zaventem. Bedankt allemaal voor de geweldige reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *